Martha Washington Candy

 

              Martha Washington Candy
 
https://www.dessertrecepten.nl/

                                                 https://www.dessertrecepten.nl


Prep Time30 mins
Cook Time2 mins
Chill60 mins
Total Time92 mins
Servings25 servings
Yield25 candies

Ingrediënten

Optionele toppings

  • Extra gehakte pecannoten
  • Kokosvlokken
  • Sprinkles

Bereidingswijze

1. Maak het deeg

  1. Doe de poedersuiker, gesmolten boter, gecondenseerde melk en vanille in een middelgrote kom.
  2. Klop tot een volledig glad en homogeen mengsel.
  3. Spatel vervolgens voorzichtig de kokosvlokken en gehakte pecannoten erdoor.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 20 minuten in de koelkast.

2. Vorm de balletjes

  1. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Schep met een kleine ijslepel of theelepel porties van het mengsel in je hand.
  3. Rol voorzichtig tot een balletje en leg op de bakplaat.
  4. Wordt het mengsel te zacht, zet het dan enkele minuten terug in de koelkast.
  5. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.
  6. Koel de balletjes 30 minuten onafgedekt in de koelkast.

3. Coating van chocolade

  1. Verdeel de chocolade-smeltwafels over twee magnetronbestendige kommen.
    (De coating hardt snel uit, dus werk in twee rondes.)
  2. Smelt de eerste kom chocolade volgens de instructies op de verpakking.
  3. Haal de gekoelde balletjes uit de koelkast.
  4. Steek een tandenstoker in een balletje en dip het in de gesmolten chocolade.
  5. Gebruik een lepel om eventuele kale plekjes te bedekken.
  6. Leg het gecoate balletje terug op de bakplaat en gebruik eventueel een tweede tandenstoker om het voorzichtig los te maken.

4. Voeg toppings toe

  1. Maak direct na het dippen een kleine swirl van extra chocolade bovenop om het gaatje van de tandenstoker te verbergen.
  2. Strooi meteen de gewenste toppings erover voordat de chocolade uithardt.
  3. Smelt daarna de tweede kom chocolade en herhaal voor de resterende balletjes.

Tip:
De chocolade hardt snel uit. Werk vlot en voeg toppings meteen toe. Is de chocolade al hard? Voeg gewoon een extra swirl gesmolten chocolade toe en strooi de toppings erover.

5. Bewaren

  • Laat de chocolade volledig uitharden.
  • Bewaar de snoepjes in een luchtdichte doos in de koelkast, bij voorkeur in mini‑muffinvormpjes zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Ze blijven tot 2 weken goed in de koelkast.

Invriezen

  • Leg de snoepjes in lagen met bakpapier of vetvrij papier ertussen in een vriezerbestendige doos.
  • Bewaar tot 3 maanden in de vriezer.
  • Laat op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.




  • 198Calories
    11gFat
    24gCarbs
    2gProtein

                                                   https://www.dessertrecepten.nl


Reacties