Doorgaan naar hoofdcontent
Chocolate Peanut Butter Delight
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de vullingen
- 85 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 2/3 cup (75 g) poedersuiker
- 1/2 cup romige pindakaas (bijv. Skippy)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/8 theelepel koosjer zout
- 1 cup koude slagroom
- 1 doos (5.9 oz) instant chocoladevla-/puddingmix
- 2 1/2 cups koude volle melk of halfvolle room (half-and-half)
Voor de topping
Bereidingswijze
1. Bereid de bakvorm voor
- Vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm licht in met bakspray.
- Bekleed de vorm met twee lagen bakpapier die kruislings over elkaar liggen, met voldoende overhang om het dessert later gemakkelijk uit de vorm te tillen.
2. Maak de bodem
- Doe de koekjes en het zout in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels (ongeveer 1 minuut).
- Voeg de gesmolten boter toe en pulseer 15–20 keer tot de kruimels gelijkmatig vochtig zijn en samenklonteren wanneer je ze tussen je vingers drukt.
- Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk stevig aan met de bodem van een maatbeker.
- Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de volgende laag maakt.
3. Maak de pindakaas-roomkaaslaag
- Doe roomkaas, poedersuiker, pindakaas, vanille en zout in de kom van een standmixer met garde-opzetstuk (of gebruik een handmixer).
- Mix op lage snelheid en giet langzaam de koude slagroom erbij tot alles net gemengd is (ca. 30 seconden).
- Verhoog naar middensnelheid en klop tot het mengsel dikker wordt (ongeveer 1 minuut).
- Klop vervolgens op hoge snelheid tot het mengsel glad is en stevige pieken vormt (30 seconden tot 1 minuut).
- Verdeel de pindakaaslaag gelijkmatig over de gekoelde bodem.
- Plaats de vorm 10 minuten in de vriezer om licht op te stijven.
4. Maak de chocoladevulling
- Klop in een grote kom de puddingmix met de koude melk of half-and-half tot het mengsel is opgelost en begint in te dikken (ongeveer 2 minuten).
- Verdeel de pudding gelijkmatig over de pindakaaslaag.
- Zet de vorm terug in de koelkast terwijl je de topping maakt.
5. Maak de slagroomtopping
- Doe de koude slagroom, poedersuiker en vanille in de (niet schoongemaakte) mixerkom.
- Klop op middelhoge snelheid tot stevige pieken ontstaan (1,5–2 minuten).
- Strijk de slagroom gelijkmatig uit over de puddinglaag.
6. Koelen
- Laat het dessert minimaal 6 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast opstijven.
- Dek losjes af met plasticfolie als het een nacht koelt.
7. Afwerken en serveren
- Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peanut butter cups (optioneel).
- Gebruik het overhangende bakpapier om het dessert uit de vorm te tillen.
- Snijd in 16 gelijke stukken met een scherp mes en serveer.
Reacties
Een reactie posten