Chocolate Peanut Butter Delight


            Chocolate-Peanut Butter Delight 

 
                         https://www.dessertrecepten.nl


Prep Time40 mins
Chill:6 hrs
Total Time6 hrs 40 mins
Servings16 servings
Yield1 (8-inch) dessert

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor de vullingen

  • 85 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2/3 cup (75 g) poedersuiker
  • 1/2 cup romige pindakaas (bijv. Skippy)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/8 theelepel koosjer zout
  • 1 cup koude slagroom
  • 1 doos (5.9 oz) instant chocoladevla-/puddingmix
  • 2 1/2 cups koude volle melk of halfvolle room (half-and-half)

Voor de topping


Bereidingswijze

1. Bereid de bakvorm voor

  • Vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm licht in met bakspray.
  • Bekleed de vorm met twee lagen bakpapier die kruislings over elkaar liggen, met voldoende overhang om het dessert later gemakkelijk uit de vorm te tillen.

2. Maak de bodem

  1. Doe de koekjes en het zout in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels (ongeveer 1 minuut).
  2. Voeg de gesmolten boter toe en pulseer 15–20 keer tot de kruimels gelijkmatig vochtig zijn en samenklonteren wanneer je ze tussen je vingers drukt.
  3. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk stevig aan met de bodem van een maatbeker.
  4. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de volgende laag maakt.

3. Maak de pindakaas-roomkaaslaag

  1. Doe roomkaas, poedersuiker, pindakaas, vanille en zout in de kom van een standmixer met garde-opzetstuk (of gebruik een handmixer).
  2. Mix op lage snelheid en giet langzaam de koude slagroom erbij tot alles net gemengd is (ca. 30 seconden).
  3. Verhoog naar middensnelheid en klop tot het mengsel dikker wordt (ongeveer 1 minuut).
  4. Klop vervolgens op hoge snelheid tot het mengsel glad is en stevige pieken vormt (30 seconden tot 1 minuut).
  5. Verdeel de pindakaaslaag gelijkmatig over de gekoelde bodem.
  6. Plaats de vorm 10 minuten in de vriezer om licht op te stijven.

4. Maak de chocoladevulling

  1. Klop in een grote kom de puddingmix met de koude melk of half-and-half tot het mengsel is opgelost en begint in te dikken (ongeveer 2 minuten).
  2. Verdeel de pudding gelijkmatig over de pindakaaslaag.
  3. Zet de vorm terug in de koelkast terwijl je de topping maakt.

5. Maak de slagroomtopping

  1. Doe de koude slagroom, poedersuiker en vanille in de (niet schoongemaakte) mixerkom.
  2. Klop op middelhoge snelheid tot stevige pieken ontstaan (1,5–2 minuten).
  3. Strijk de slagroom gelijkmatig uit over de puddinglaag.

6. Koelen

  • Laat het dessert minimaal 6 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast opstijven.
  • Dek losjes af met plasticfolie als het een nacht koelt.

7. Afwerken en serveren

  • Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peanut butter cups (optioneel).
  • Gebruik het overhangende bakpapier om het dessert uit de vorm te tillen. 
  • Snijd in 16 gelijke stukken met een scherp mes en serveer.


393Calories
25gFat
39gCarbs
6gProtein


                                                            

                                         https://www.dessertrecepten.nl

Reacties