Bushwacker Pie‑recept

    Bushwacker Pie 


https://www.dessertrecepten.nl

                                                   https://www.dessertrecepten.nl


Prep Time45 mins
Freeze:6 hrs
Total Time6 hrs 45 mins
Servings8 servings
Yield1 (9-inch) pie

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Laat het ijs zachter worden

  • Haal het vanille‑ijs uit de vriezer en plaats het 30 minuten in de koelkast zodat het zacht wordt maar niet smelt.

2. Maak de vulling

  1. Schep het zachte ijs in een grote kom.

  2. Voeg de koffielikeur, crème de cacao en rum toe.

  3. Meng met een rubberen spatel tot alles gelijkmatig is gecombineerd.

  4. Schep de helft van het ijsmengsel in de taartbodem.

  5. Besprenkel gelijkmatig met de warme chocoladesaus.

  6. Verdeel de rest van het ijsmengsel erover en strijk glad.

3. Vries de taart in

  • Leg een vel plasticfolie direct op het oppervlak van het ijs.

  • Wikkel de hele taart strak in.

  • Vries in tot volledig stevig, minimaal 6 uur of tot 2 weken.

4. Klop de kokosslagroom

  • Meng vlak voor het serveren de koude slagroom, kokosroom en vanille in een grote kom.

  • Klop met een handmixer of standmixer op middelhoge tot hoge snelheid tot zachte pieken ontstaan (ongeveer 2 minuten).

5. Werk af en serveer

  • Verwijder de folie van de bevroren taart.

  • Schep de kokosslagroom bovenop de taart en verdeel gelijkmatig.

  • Garneer met geraspte chocolade en maraschinokersen, indien gewenst.

  • Snijd direct in punten en serveer.

Tip: Restjes kunnen opnieuw worden ingevroren, maar de textuur van de slagroom wordt minder mooi na het invriezen.

516Calories
29gFat
53gCarbs
6gProtein


                                           https://www.dessertrecepten.nl

Reacties