Bushwacker Pie
https://www.dessertrecepten.nl
Ingrediënten
1,5 liter vanille-ijs
60 ml koffielikeur (bijv. Kahlúa)
30 ml donkere crème de cacao (bijv. De Kuyper)
22 ml donkere rum
1 chocolade‑koekkruimel‑taartbodem (23 cm), zelfgemaakt of kant‑en‑klaar
1/4 cup warme chocoladesaus (licht verwarmd)
240 ml koude slagroom
3 eetlepels kokosroom (bijv. Coco Lopez)
1/2 theelepel vanille-extract
Geraspte chocolade en maraschinokersen (optioneel, voor decoratie)
Bereidingswijze
1. Laat het ijs zachter worden
Haal het vanille‑ijs uit de vriezer en plaats het 30 minuten in de koelkast zodat het zacht wordt maar niet smelt.
2. Maak de vulling
Schep het zachte ijs in een grote kom.
Voeg de koffielikeur, crème de cacao en rum toe.
Meng met een rubberen spatel tot alles gelijkmatig is gecombineerd.
Schep de helft van het ijsmengsel in de taartbodem.
Besprenkel gelijkmatig met de warme chocoladesaus.
Verdeel de rest van het ijsmengsel erover en strijk glad.
3. Vries de taart in
Leg een vel plasticfolie direct op het oppervlak van het ijs.
Wikkel de hele taart strak in.
Vries in tot volledig stevig, minimaal 6 uur of tot 2 weken.
4. Klop de kokosslagroom
Meng vlak voor het serveren de koude slagroom, kokosroom en vanille in een grote kom.
Klop met een handmixer of standmixer op middelhoge tot hoge snelheid tot zachte pieken ontstaan (ongeveer 2 minuten).
5. Werk af en serveer
Verwijder de folie van de bevroren taart.
Schep de kokosslagroom bovenop de taart en verdeel gelijkmatig.
Garneer met geraspte chocolade en maraschinokersen, indien gewenst.
Snijd direct in punten en serveer.
Tip: Restjes kunnen opnieuw worden ingevroren, maar de textuur van de slagroom wordt minder mooi na het invriezen.
| 516 | Calories |
| 29g | Fat |
| 53g | Carbs |
| 6g | Protein |

Reacties
Een reactie posten